Ledverlichting Soest - Specialist in duurzame energie
RSS

Recente posts

Infinity zonnepanelen
Houtkachel of open haard
Bowlingbaan de Korf in Leusden voorzien van led verlichting
Opbouw showroom led kerstverlichting begonnen
Enorme uitbreiding assortiment led kerstverlichting

Categorie├źn

Duurzame energie
Goedkope led verlichting
Ledverlichting
Nieuws over led verlichting
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Philips doet ook in verlichting

 
Philips verlicht EK voetbal
 
24 mei 2012 11:05
 
AMSTERDOM - Philips levert de verlichting in het merendeel van de stadions die gebruikt worden tijdens het Europees kampioenschap voetbal in Polen en Oekraïne.
 
Dat maakte het elektronicaconcern donderdag bekend. In Polen worden de speelvelden in Lviv, Poznan en Wroclaw voorzien van stadionverlichting van Philips, en in Oekraïne die in Kiev, Donetsk en Charkov.Daarmee verzorgt het Nederlandse bedrijf, dat als sinds de jaren '50verlichting levert bij grote sportevenementen, de lampen in zes van de achtstadions.
 
Televisiekijkers willen voetbalwedstrijden steeds scherperen gedetailleerder in beeld gebracht zien. Daardoor worden ook aan de veldverlichting van voetbalstadions steeds hogere eisen gesteld, aldus ErdemSoyal, manager bij het Philips-onderdeel Arena Solutions, dat zich bezighoudt met stadionverlichting.
 
Hoeveelheid licht
 
Zo is de hoeveelheid licht die nodig is op het veld het afgelopen decennium met circa de helft toegenomen. ''Bij het EK van 12 jaar geleden was een verlichtingssterkte van 1400 lux genoeg, nu is de standaard meer dan 2000 lux'', vertelt Soyal.''Spelers, scheidsrechters en toeschouwers in het stadion mogen daar geen last van hebben. Dat is voor ons de uitdaging.''
 
Veldverlichting
 
Voor de veldverlichting worden nu nog zogeheten HID-lampengebruikt. Dat zijn lampen die licht genereren door de verhitting van gas met behulp van stroom. Maar net als bij andere lichttoepassingen hebben volgens Soyal ook hier energiezuinigere ledlampen de toekomst.
 

5 Reacties op Philips doet ook in verlichting:

Comments RSS
Frank on woensdag 21 mei 2014 20:56
Ook interessant Nieuwe ontwikkelingen in de led werelld Amerikaanse wetenschappers hebben led-lampjes met een dikte van drie atomen gemaakt. Dunner is volgens de wetenschappers niet mogelijk. De flinterdunne leds zijn ontwikkeld door onderzoekers van de Universiteit van Washington, schrijft Phys. Leds worden onder meer gebruikt als verlichting van led-tv's, in oled-tv's produceren ze ook de kleuren. Omdat leds steeds dunner geproduceerd kunnen worden, zijn steeds dunnere en bovendien gebogen oled-schermen mogelijk. Ondanks dat de leds een dikte van een luttele drie atomen hebben, zijn ze wel mechanisch sterk. "Dit soort dunne en vouwbare led-schermen zijn kritiek voor toekomstige mobiele apparaten en geïntegreerde apparaten", aldus Xiaodong Xu, een van de onderzoekers. "De leds zijn tienduizend keer dunner dan een haar, toch kan de lichtproductie door standaard meetapparatuur worden opgepikt", zegt Jason Ross, een andere onderzoeker. De leds zijn zelfs zo dun dat ze niet eens als driedimensionaal object kunnen worden beschouwd. Het dunne formaat van de leds maakt kleinere technologie mogelijk. "Dit is een gigantische stap in het verkleinen van de technologie en omdat het een halfgeleider is, kun je er bijna alles mee doen wat je ook met driedimensionale halfgeleiders kan."
Reageren op een reactie


Philip on maandag 30 juni 2014 12:20
Philips heeft de beste led verlichting als je het mij vraagt. En ze doen in ieder geval geen hoge beloftes of de lichtopbrengst die daardoor altijd weer mee valt. Go Philips zeg ik.
Reageren op een reactie


Sportwetten Fuehrer on woensdag 27 augustus 2014 21:41
Diese steigt verbessert Ihre Gewinne a large Gesamt . Extra ist einfach nicht mehr .
Reageren op een reactie


expert assignment uk on woensdag 25 oktober 2017 13:49
Good post!! Your contemplations are outstanding. It appears you have the rich learning about this territory. Give me a chance to tell that you have composed an amazing article. Keep up the great written work.
Reageren op een reactie


KentRivera on donderdag 6 december 2018 11:24
waoooo Sooo Niceeee. I really like it.Sp flash tools Leapdroid Deezloader
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment