top of page

Infrarood Verwarming

Infrarood verwarming is ook één van de specialiteiten van Ledverlichting Soest BV. Sinds 2017 hebben hebben we ons verdiept in infrarood verwarming. Zo hebben we verschillende leveranciers bezocht en vele infrarood panelen en heaters uitgeprobeerd. Diverse ruimtes in het pand van Ledverlichting Soest worden sinds 2017/2018 verwarmd door middel van Infrarood. Na onze positieve ervaringen met deze energiezuinige manier van verwarmen hebben we in 2019 besloten een gedeelte van onze bovenverdieping in te richten als showroom voor de infrarood verwarming.

Bijverwarming of Hoofdverwarming?

Uit onwetendheid wordt er van alles geschreven op het internet. Infrarood verwarming zou alleen geschikt zijn als bijverwarming.


Het klopt dat Infrarood verwarming zeer geschikt is al bijverwarming, waarover straks meer. Maar Infrarood verwarming is ook zeer geschikt als hoofdverwarming. Hierbij dien je wel rekening te houden met de diverse aspecten zoals het benodigde vermogen, hoe goed is de ruimte geïsoleerd, hoe hoog is de ruimte en wat is de toepassing van de ruimte.

Hoofdverwarming

Wanneer je infrarood verwarming als hoofdverwarming gaat toepassen in een woning of een bedrijfspand ga je vele voordelen creëren. In de eerste plaats de behaaglijke stralingswarmte van Infrarood en het feit dat het veel gezonder is als gasgestookte verwarming waarbij luchtstromingen bacteriën, stof en huismijt verspreiden.

Daarnaast zijn de kosten van de aanleg van Infrarood verwarming veel lager als die bij een CV installatie. Als we vervolgens kijken naar het feit dat gas steeds duurder wordt en elektriciteit steeds goedkoper wordt hebben we ook een belangrijke economische reden om te gaan verwarmen door middel van Infrarood. Zeker als je ook nog eens het punt bekijkt van de groene stroom, met zonnepanelen op uw dak kunt u wellicht een nul- energie woning of pand realiseren.  

Bijverwarming

Infraroodverwarming is ook bijzonder geschikt als bijverwarming. Het is namelijk zeer goed toe te passen om plaatselijk te verwarmen. In tegenstelling tot gasgestookt verwarmen verwarmt Infrarood verwarming niet de lucht maar de objecten. Hierdoor is het mogelijk om een behaaglijk gevoel te krijgen bij een koele omgevingslucht. Vergelijk het met het zonnetje in de zomer. Bijvoorbeeld op wintersport. Er ligt sneeuw, het is rond het vriespunt, maar het zonnetje geeft je een heerlijk warm gevoel.

bottom of page