top of page

Wat kunt u doen aan het milieu?

Een helpende hand bieden op dit gebied is een stuk eenvoudiger als u misschien zou denken.

Stel je voor dat 60 miljoen mensen in de wereld (dat is 1% van de wereldbevolking) 2 gloeilampen zouden vervangen voor een ledlamp. We zouden dan het volgende besparen:

  • 6,3 miljard KWh aan energie
  • 100 miljoen ton CO2 uitstoot
  • 145 miljoen bomen

Bovenstaand rijtje is de besparing per jaar.

Elke "gewone" lamp die wordt vervangen door een ledlamp bespaart al 1 boom per jaar. Als u als bedrijf 50 lampen zou vervangen door ledlampen bespaart uw bedrijf dus 50 bomen per jaar. 20% van het energieverbruik in de wereld betreft verlichting. 90% van deze verlichting is inefficiënt en energieverslindend. We kunnen allemaal ons steentje bijdragen door "oude" lampen te vervangen voor ledlampen. Als we dat doen zal de impact hiervan enorm zijn. Zie het stukje hierboven.

Led lampen zijn zo duur

Nee, dit klopt niet. Aangezien een ledlamp 50 x langer mee gaat als een gewone gloeilamp is de rekensom snel gemaakt. 1 ledlamp is goedkoper als 50 gloeilampen. Daarnaast verbuikt een ledlamp 90% minder energie. Dankzij de ledlamp betaald u bij 8 branduren per dag € 24,= per jaar minder aan energie.

Bij 8 branduren per dag gaat de ledlamp 16 jaar mee. Dus in 16 jaar tijd betaald u € 384,= mindert aan energie. Is een investering van € 24,= voor een ledlamp dan veel?  

Bij bedrijven branden de lampen gemiddeld 10 uur per dag of nog veel langer. De winsten die hiermee te behalen zijn staan in geen enkele verhouding tot welk beleggingsfonds of belegging dan ook.

Door te investeren in led behaald u met het grootste gemak rendementen van 100% per jaar. Wilt u nog een paar voorbeelden? klik hier

gloeilamp spaarlamp led lamp

bottom of page