top of page

Hoe werken zonnepanelen

Zonnepanelen zetten licht om in energie. Hoe meer licht hoe meer energie. Dus ook als het een bewolkte dag is wordt er energie opgewekt.

Als u zonnepanelen aanschaft hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Het is allemaal heel eenvoudig en de opbrengst is gegarandeerd. Wij maken berekeningen aan de hand van het gemiddelde aantal zonne-uren per jaar.

Stel u verbruikt 3000 KWh per jaar. Als u niets meer aan stroom wilt betalen kunt u 15 zonnepanelen van 235 Watt piek aanschaffen. Dit geeft een vermogen van 3525 Watt piek. Dit vermenigvuldigen wij met 0,85. De opbrengst van 2996 KW per jaar is dan gegarandeerd. U betaald € 0,22 per KWh. Op jaarbasis gaat u € 659,00 minder betalen aan stroom.

Alles wat de panelen aan energie opwekken is van u. U kunt dit gebruiken wanneer u wilt. Het is een misvatting dat u dit op het moment dat het zonnig is moet gebruiken. Niets is minder waar. Stel u gaat een weekje op vakantie. Het energieverbruik is dan 0,0. De zonnepanelen wekken dan wel stroom op. Op dat moment draait uw meter terug. U heeft de energie maatschappij dan ca. 60 KW aan energie geleverd. Als u deze 60 KW weer gaat gebruiken is deze gratis. Het is immers uw energie. Alle energie-maatschappijen in Nederland werken hier aan mee.

Als u energie gaat terugleveren zoals hierboven beschreven heeft u een slimme meter nodig. Het kan zijn dat u deze al heeft. Heeft u deze niet dan kan deze gratis worden verkregen via uw energie leverancier.

Mocht u bij dit alles hulp nodig hebben dan helpen wij u graag.

Het is eigenlijk allemaal vele malen eenvoudiger als dat meestal wordt gedacht. Het gaat als volgt. Zonnepanelen op het dak (of gewoon in een veld), zonnepanelen worden door gelust met kabel, Kabel naar een omvormer en vervolgens de kabel in de meterkast aansluiten op (het liefst) een vrije groep. Er wordt vaak gedacht dat de stroom moet worden opgeslagen in accu's. Allemaal onnodig. U maakt gebruik van de opgewekte stroom wanneer u wilt. Verbruikt u geen stroom dan levert u terug aan de energie maatschappij. De slimme meter houdt precies bij hoeveel u terug heeft geleverd. Dit wordt verrekend met wat u verbruikt. Levert u net zo veel terug als dat u verbruikt dan betaald u o,o aan stroom.

Het is ook mogelijk dat u meer terug levert als dat u gebruikt. Op dat moment bent u eigenlijk zelf een energie leverancier. De energie maatschappij betaald u dan voor de stroom die u opwekt en zelf niet gebruikt. Hoeveel er betaald wordt voor uw stroom is afhankelijk van de energie maatschappij. De bedragen varieeren tussen de € 0.04 en € 0.098 per KWh. Wij kunnen u hierin ook adviseren.

De zon produceert op 1 dag net zo veel energie als de hele aarde op 1 dag verbruikt. Wees slim en maak ook gebruik van deze gratis energie bron. Zonnepanelen verdient u binnen 8 jaar terug. Bij ons krijgt u daarnaast 25 jaar garantie op de opbrengst van de panelen.

Wij kunnen geheel vrijblijvend en kosteloos bij u langs komen om u te adviseren op het gebied van zonnepanelen en ledverlichting. Maak vandaag nog een afspraak en bel 035-60 297 88 of stuur een mailtje naar ledverlichting@online.nl

bottom of page